12. tammikuuta 2013

Luomustudio

Ajatuksissani kytenyt idea Luomustudion esittelemisestä sai viimein aamun unettomina tunteina tuulta alleen ja noiden hetkisten aikana kyhäilin kasaan tämän avaavan tekstin. Tekstillä ei tule olemmaa päätä eikä häntää, mutta toivottavasti tekin, jotka ette ole törmänneet kyseiseen musiikkimediaan aikaisemmin, otatte asiaksenne vilkaista suomalaisen nerokkuuden hedelmää! Toivon kuitenkin että suurin osa tänne eksyvistä tietää jo mistä puhutaan - helepottaa meikäläisen hommaa huomattavasti.

Elikkäs, Luomustudio on musiikkimedia, jonka tavoitteena on jakaa niin sanotusti "puhdasta" akustista musiikkia iliman nykytekniikan huimia muokkailukykyjä. Ideahan on suorastaan loistava - ainaki akustisten versioiden jumalallisuudesta haltioituvalle tyypille.. en kuitenkaan väitä etteikö loppuun asti sliipatut levyversiot olisi hyviä, vaan lähinnä haluan lisätä ihmisten kiinnostusta akustiseen musiikkin ja siihen tarvittaviin taitoihin. Kuten arvata saattaa, akustisesti soittaminen vaatii muusikolta taitoa ja läsnäoloa aivan toisella tavalla kuin levyille tulevien raitojen nauhoitus tai live-keikat piuhaviidakossa. Akustisessa musiikissa on mukana myös se suurenmoinen herkkyys, joka ei aina pääse sähköisen ulosannin läpi.

Onneksemme Luomustudion takana häärivä poppoo on ymmärtänyt riisua musiikkia turhista verhoistaan ja on valjastanut tämän innostavan projektin, jossa videoidaan yhtyeiden akustisia sovituksia omista biiseistään. Hienointa tässä on kuitenkin se, että esiintymiset taltioidaan aina yhdellä kameralla ja mikillä, samanaikaisesti. Kaikki pyssyy näin ollen mahdollisimman aitona ja riisuttuna. Ja nyt huudetaan - JEIJJJ! Kiitos Luomustudio - onnen potkut persuuksille!

Nyt tsekatkaa joulukuussa järjestetyn Akustisen iltapäivän satoa - tämänkin tapahtuman takana on tekstissä hehkutettu Luomustudio. Valitettavasti en itse päässyt tsekkaamaan menoa Tavastian hämyisyyteen, mutta kovasti on videoiden kanssa fiilistelty - tehkää samoin! Ja koska joulukuun tapahtuma oli toinen samanmoinen niin toivokaamme jatkuvuutta tällaisille iltapäiville.





Akustisuus kunniaan, AG

1 kommentti:

  1. Olipas kiva että löysit mun blogin ja kävit kommentoimassa : ) kiva vähän tietää että ketkä alottaa samassa koulussa ; ) ja hei kivan erilainen blogi, big like!

    VastaaPoista