10. kesäkuuta 2012

Black Twig & Satellite Stories / Tavastia

Pitkän keikkatauon jäläkee päräytin itteni Tavastialle tsekkaamaan minkälaista tarjontaa perjantaisin järjestettävällä Kesäklubilla on - luonnollisesti olin haltioissani huomattuani että kesän rientoihin on kiinnitetty kovia nimiä, kuten ikilempparini Regina sekä Burning Hearts. Eilen koti-ikävääni kuitenki lievitteli oululainen Satellite Stories, jonka keikalle olenkin hinkunut koko kevään...mutta ennenkuin nautin kotikontujen poikien musisoinnista, sain tutustua levylautasella soineeseen Black Twigiin livenä!


Black Twig on soinut omalla koneellani jo jonkin aikaa.. Olin onnessani että juuri Black Twigin poijjat soittavat ennen Oulun vahvistusta! Saisin iskettyä kaksi pulleaa kärpästä yhelä iskulla. Kävin hakemassa hyvissä ajoin lippuni Stupidosta ja aloitin tehokuuntelun jotta osaisin verrata nauhoitetun materiaalin ja livenä soitettujen biisien meininkejä. Koska nauhoitettu musiikki kuulosti korvaani hyvältä, en lähtenyt liikkeelle minkäänlaisien ennakkokäsitysten tai-odotusten siivittämänä ja koin eeppisiä hetkiä seistessäni yleisössä. Jokin poikien välittömässä ja vähäeleisessä esiintymisessä sai minut ihmetykseen, jonka seurauksena seisoin kuvitteellisesti varpaillani liikuttaen aivonystyröitä. Olin häkeltynyt hiljaisesta vaikutusvaltaisuudesta jolla bändi toi itsensä esille, hienoa pojat! Tunsin katselevani yhtyettä lasin takkaa, joka vain lisäsi hurmostilaani. Se mitä ei voi koskea, kiinnostaa eniten.

Black Twigiltä tuli alkuvuojesta levykin ulos ja muutaman kerran sitä kuunneltuani voin todella lämpimästi suositella kaikille! Vaikka tyyli onkin hieman popahtavampaa kuin olisin toivonut, ei sillä silti kylymäksi jää!


Black Twigin jättämän odottavan fiiliksen tuli nostattamaan party indietä soittava Satellite Stories. Oulun poijjat ovat heittännee rundia pitkin Saksaa ja Ranskaa, vallannee niin supisuomalaisten kuin keski-eurooppalaisten tyttöjen sydämet ja lähtevät piakkoin tanssittammaa Japanin indie-diggareita. Itse olen nähäny poijjat usiampaan otteeseen ja kerta kerralta meno vain tuntuu yltyvän - vaikkakin Oulussa koetut keikat ovat ehottomasti parhaimmistoa. Minulta löytyy myös uskomaton tarina Satelliteista ja Saksasta, mutta jätetään se hautomaan...


Perjantain Tavastian keikka oli miellyttävä muttei omasta mielestäni lämmittänyt tarpeeksi. Kyllä sielä tytöt tälläkin kertaa syttyivät ja lanteita veivattiin, mutta tunnelma (ainoa kerta kun en saanut nyrkistä Satelliten keikalla) ja poikien soundi ei yltänyt joihinki aikaisempiin vetoihin. Huomasin kuitenki erään varsin toimivan uutuuden - sutjakaksi hiottu keikkasetti! Niinki jännittävä asia sai sukat pyörimään jaloissa ja hymyilemään nerokkuudelle. Itse ainaki fiilistelen nivoutunutta jatkuvuutta! Ah! Vaikka poikien live jätti tällä kertaa vähän kylymäksi, tiedän että tällä vauhdilla ja esiintymisen innokkuudella Japani ei jää kauimmaksi keikkapaikaksi bändin pitkässä elämässä. Kunhan urosten mielenkiinto alaa kohtaan sekä hyvin antava lauluarkku pysyvät plussan puolella, ei tällä nelikolla ole hättää! Innoa ja onnea sinne!

Ensimmäinen Tavastian kesäklubi-ilta korkattu eikä jää viimeiseksi! Kiitokset kuumista kiinnityksistä.

PS. Mihin on kaonnut Satelliten basisti Jyrin lakki? :O Olikohan pesussa...

Kuvat nappasin täältä, täältä ja täältä.

AG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti