12. lokakuuta 2012

Selkä kohti maailmaa -single by Suomen Karvapääkuninkaat 1968

Hän joka muistaa kun kirjoittelin Karvapäiden rumpalin pulisongeista kovin kunnioittavaan sävyyn, nostaa käden ylös NYT! Kuinka moni myöntää nostaneensa? No, minä ainaki muistan kirkkaasti niin tekstin kuin sitä edeltävän illan. Ja ne pulisongit. Tsekkasin poijjat jopa Loosessa myöhemmi ja nyt voin ilolla ilmoittaa että debyyttisinkku, Selkä kohti maailmaa on virallisesti ulukona! WOOP!


Suomen Karvapääkuninkaat 1968 on trio jonka juuret johtavat pääkaupunkiseuvun vilinään ja vuoteen 196...2011. Näillä pojilla on halu sekä taito käynnistää (humalaisia) keskusteluja ja tavoittaa sanoillaan isompien kihojen kuihtuneita aivoja - ainaki toivon näin. Sanoituksissa kerrotaan kaunistelematta asioista joista ei isoon ääneen kylillä puhuta ja sempä takia nostan pipoa sinne Suomineidon helman liepeille. Totuus sattuu, mutta se on aina olemassa.


Joka tapauksessa Karvapäiden esikoissinkku on täyven kympin svengahtavvaa suomirokkia, jossa on himpun verran Apulannan alkuaikojen soundia. (Kuulenko omiani vai voiko olla totta?) Itse suoraan sanottuna vain pidän kappaleesta kovasti - oli se sitten provosoiva vai ei, rokkia vai poppia tai oman peruslistani ulukopuolelta. Pakkohan se on kuitenki myöntää että perus kitara-rumpu-basso toimii aina, varsinkin kun niitä soittimia pitelee rentun näköiset miehet. Naiset pyörtyy lavojen reunoille ja suomalainen musiikki raikaa lujemmin. Uskon ja toivon että näistä Suomen Karvapäistä kuullaan vielä tulevaisuudessa - kai uuvet sukupolvet kaipaa kunnollisia ja katseita avartavia suomirockin taitajia, olipa kyse sitten vanhoista tai uusista taitajista.

Nyt kuunnelkaa sitä, niin soundia kuin lyriikoita! Kertokaa mitä piditte.

Karvaisista tunnelmista takaisin sorvin ääreen, AG

 Kuvaajana toiminut Miikka Pirinen !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti