23. maaliskuuta 2013

Elise by Aves

Kirjoitin tästä hitonmoisesta suomalaisesta triosta jo viime elokuussa ja olin ajatellut odottaa toukokuussa ilmestyvvää esikoisalbumia ennen uutta ylistyslauluani, mutta sitten ilmestyi levyn ensimmäinen sinkku, Elise, joka sekoitti ajatukseni.


En ole koskaan kuulunut hullaantuneeseen fanilaumaan (lukuunottamatta rakastavaa aikaani Spice Girlsin mussiikin parissa) enkä sen ollen ole koskaan odotellut palavasti uusia sinkkuja tai albumeita. Aves on kuitenki herättänyt sisälläni niin lämpimiä kuin arvaamattomiakin tuntoja, joiden vuoksi huomasin kuinka malttamattomuus on suurin hyveistäni (tai paheistani). Aiemmin kärsimätön luonteeni ja järkyttävän huono muistini ovat kävellee nätein askelin vieri vierellä, tarkoittaen että yleensä unohan jo hyvissä ajoin että joltain yhtyeeltä on odotettavissa uusi albumi. Tällä kertaa odottavan aika on ollut pitkä ja kipeä. Siinä sivussa olen nostanut odotukseni niin korkialle etten itsekkää ennää yllä varvistellenkaan niihin korkeuksiin. Onneksi itse Aves yltää.

Elise on vasta ensimmäinen sinkku toukokuussa ilmestyvältä albumilta, mutta siitä huokuva fiilis, viimeistelty ääniviidakko sekä omaleimainen rytmikkyys vain vievät kuulijansa mukanaan. Vaikka Elise eroaakin hieman aiemmin julkaistusta materiaalista, ei se omaan korvaani ole huono muutos, vaan oikiastaan tässä soundi on kasvatettu edellisiä puhtaammaksi. Kappale soi hieman jykevämmin kuin edeltäjänsä - yhtään Shorelinea, Sarah Sunkia tai You, Lucidia morkkaamatta. Loisto kamaahan vanhatkin on, eihän tässä muuten suuria odotuksia olisi, jos odotuksia ollenkaan.

Olkaapa hyvä - kuunnelkaa kaikki! Elise tietty listan ekana. Pakahduttavvaa rakkautta kokevat menevät tänne ja hankkivat sinkun koristammaa ommaa listaansa. <3


Pärisyttävin rakkaussanoin, AG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti