30. elokuuta 2012

Born to Die by Lana Del Rey

En olisi ikinä uskonut kirjoittavani mittää kyseisellä otsikolla. En olisi uskonut haaskaavani kallisarvoista aikaani Lana Del Reyhin tai yhteenkään kiiltokuvamaiseen laulajattareen. Uskon kuitenkin mussiikkiin ja ilmiömäisiin ääniin. Uskon myös voimaan ja samaistumiseen. Niimpä nyt kirjoitan tätä tekstiä ja Lana laulaa taustalla Summertime Sadnessia..


Jokunen viikko sitten kuulin sattumalta Blue Jeans'n ja ihastuin biisin koko rakenteeseen. Lyriikat, äänet ja taustat = hunajaa korville! Varsinki lyriikat purivat minuun kuin viheliäiset piraijat - Lana kertoi juuri ne samat ajatukset jotka olin edellisenä iltana kirjoittanut ylös muistikirjaani.. Pitäisikö siis uskoa satuihin ja kohtaloon? No, joka tapauksessa fiilistelin biisiä usiampaan kertaan ja hain koko levyn omille listoilleni. En ole katunut. Nukkemaisen kauniilla naisella on jumalaton ääni!


Levyn lähemmän tarkastelun ja äärettömän tehokuuntelun jäljiltä olen tullut hyvin miellyttävään päätökseen - Lana on jumalatar, jolla on taito luoda sanoista kohtalokkaita tarinoita. Mielenkiintoni on siis herätetty. Katsotaan oliko nainen yhden levyn hitti vai jatkuuko kiitorata vielä toisen kohdalla!


Vaikka eppäilet puheitani, kuuntele Blue Jeans, Summertime Sadness sekä Dark Paradise. Villinä korttina suosittelen lämpimästi Diet Mountain Dew'tä! Enjoy my dear!

AG

PS. Hankkikaa niitä levyjä, jumalauta että kuulostaa hyvältä.

Kuvat täältä, täältä ja täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti