9. helmikuuta 2012

Saturdays = Youth by M83

Kirjotan tätä suureen suruuni, tippa vierähtää silmänurkasta kun etes ajattelen parin viikon päästä koittavaa M83:n keikkaa Helsingin hämyisessä Tavastia-klubissa. Näen sieluni silmin fantastisen Gonzalezin soittamassa ja laulamassa suurella lavalla, jonka edessä hyppivät fanaattiset kuulijat. Voi jos minulla olisi lippu, hyppisin Gonzalezin itselleni.



No, mutta siitä viidennestä pitkäsoitosta joka kantaa nimeä Saturdays = Youth. Otin plätän käsittelyyn aivan erityisen hienosta syystä: se on valloittava kokoelma kasikytlukua ja utuisia hetkiä yökerhojen tanssilattioilla. Levy kannattaa kuunnella läpi kahdella tapaa.
1. Pistä maate haluamaasi paikkaan, mussiikki kovalle ja silimät kiinni. Ymmärrät pointin heti kun kokeilet.
2. Kun levy aloittaa toista kierrosta, nouse ylös, ellei jalat ole menneet jo edeltä. Reivaa. Heilu. Liitele.
Jokin hitaan nykivissä biiteissä toimii. Mieli tyhjenee ja hetken päästä huomaat olevasi tanssilattialla leijumassa. Älä silti uskottele itsellesi osaavasi lentää, ihminen ei osaa.




Saturdays = Youth ilmestyi vuonna 2008 ja se sai huiman positiivisen vastaanoton niin musiikkimediassa kuin yleisössä. Enkä yhtään ihimettele. Anthony Gonzalez teki melkeimpä kaiken itse ja levy varmasti kuvastaa hyvin miehen sielunelämää, joka luultavasti on hieman sekasikiömäinen mössö. Omasta mielestäni tässä on M83:n kovin pitkäsoitto, vaikka asiasta voijaan vääntää kättä uusimman levyn kanssa. Itse rakastan sitä kasikytluvun discomeininkiä, josta levyn elektroninen dreampop muistuttaa. Pakko nostaa ukolle hattua hienoista hittimateriaaleista.

Vaikka surullisin mielin tätä kirjoitan, on pieni hymynväre ilmestymässä suupieleen. Tiedän että tapaan Gonzalezin Provinssirockin lavan läheisyydessä kesäkuun toisena viikonloppuna. Siellä aion hyppiä tieni Anthonyn sydämeen, kera korvapuustien. Nähdään ryysiksessä!

Nauti hullunkurisesta Kim&Jessie-videosta!


Kuvat täältä!

AG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti