21. helmikuuta 2012

She's So Hard EP by The Jezabels

Tämä nelihenkinen aussibändi pitäisi soida jokaisen musiikista välittävän levylautasella. Sydneyn yliopistossa tutustunut nelikko tekkee arvaamattoman intohimoista intensiivi-indietä, jossa kauniille pianolle on annettu ansaittu arvonsa. Pianisti korvaa basistia eikä asetelma ole yhtään huono, varsinkaan kun kuuntelee mielettömiä pianosoundeja, jotka aika ajoin muistuttavat pikkulasten pimputusta. Enkä sano tätä yhtään pahalla vaan kovin hyvällä!



Omasta mielestäni biisien sävelet ja tempot on hyvinki mielenkiintoisia..toisaalta ne tanssittaa, toisaalta ei sitten yhtään. Tykkään kuitenkin kovasti erikoisesta soinnista kappaleissa ja varsinki laulaja Hayleyn ääni loistaa kauas mahtavissa vaihtelevuuksissaan. Hayley kuulostaa hämmästyttävältä niin hitaissa puhemaisissa osissa kuin kliimaksihuipuissa, kukapa sellaisesta ei pitäisi?

Tämän toisen EP:n biiseissä voi aistia pieniä maistiaisia hienoista kitara-, piano- ja rumpu-osista, joihin jostain syystä tartun yhä uudelleen ja uudelleen. Jokin rytmeissä ja pienessä erikoisuuvessa puree kuin piraja varpaaseen. Tekijät selkeästi tietävät mitä haluavat tehä ja miten. Yhtyettä ei myöskään voi väittää saamattomaksi, vaan lähinnä ylisuorittajaksi.



Itse kaikki kolome EP:tä ja yhden pitkäsoittonsa julkaissut bändi on mieletön indie-pläjäys, joka toivottavasti saa nauttia suosiotaan. Juuri tällä hetkellä nelikko kiertää Brittejä, josta siirtyvät piakkoin Euroopan muihin valtioihin. Sen jäläkee edessä häämöttää USA:n kiertue. Kuulostaa rankalta, mutta antavalta. Valitettavasti yhtye ei ilmesty Suomen kamaralle, mutta länsinaapurin pääkaupungissa olisi tarjolla keikan verran tätä sydneyläistä loistokkuutta. Himottais!

Palaan yhtyeen tuotantoon varmasti monen monta kertaa vielä tulevaisuuvessa. Ja koko sydämestäni toivon bändin löytävän tiensä ihmisten mieliin.

Nyt kuuntelette tämän nelikon kaksi musiikillista esitystä kyseiseltä EP:ltä. Kerrankin en kyennyt päättämään vain yhtä!
Ultimaattinen favorite, Hurt Me!
Ja aivan yhtä sykähdyttävä Easy To Love!

Enjoy!

Kuvat täältä ja täältä!

Rakkaudella, AG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti